Home

Afhankelijkheid van het gokken onderzoek exit pad oorzaken


Afhankelijkheid van het gokken: oorzaken, gevolgen, uitwegen

MD Torsten Geedt, medisch specialist voor psychotherapeutische medicijn met een focus op de behandeling van post-traumatische stoornissen

Vanuit medisch standpunt is niet zo belangrijk, dat het voorwerp van nl online casino site verslaving de patiënt: alcohol, heroïne, nicotine of gokken, omdat ze allen gemeen:

Dit artikel beschrijft een soort menselijke afhankelijkheid als een gokverslaving, hoe het ontstaat, hoe een persoon zich bewust van het feit dat hij raakte verslaafd aan gokken dat je ermee kunt doen en waar hulp te krijgen kunnen worden

Wat is verslaving?

In de ICD-10, wordt de ingestelde voorgesteld als een pijnlijke pathologie in "De afwijking in de gewoonten en impulscontrole stoornissen" International Classification of Diseases, gokverslaving en wordt gedefinieerd als:

"Overtreding, uitgedrukt in frequent en regelmatig terugkerende gokken op die manier van leven van de patiënt te domineren en leidt tot het verlies van sociale, professionele en materiële activa en passiva."

Zo is het noodzakelijk om duidelijk gescheiden afhankelijkheid van gokken en gokken in aanwezigheid van het manische type patiënten. Mania - dit is een apart soort ziekte, vergezeld van sterke opwinding, de interne opleving van onredelijk verhoogde stemming en een onvermoeibare verlangen om te spelen. Je moet ook een passie voor het spel en gokken, begeleid door sociale disfunctie, die wordt uitgedrukt in de verwaarlozing van sociale verplichtingen en onverschillige houding ten opzichte van de gevoelens van anderen te delen. Deze symptomen vaak te vinden in de gevangenen in de gevangenis.

Pathologie van het spel komt tot uiting in een lange, repetitieve en vaak ook steeds meer aangetrokken tot het gokken, die schadelijk is voor de menselijke sociale leven en leidt tot gevolgen hebben, zoals schulden, afbraak van familiebanden en de daling van de rente in de professionele groei.

Praten over de vastgestelde pathologisch gokken verlangen naar, is het noodzakelijk om ten minste twee punten vast gedurende ten minste één jaar, wanneer het verlangen naar het spel was pathologische.

Een andere veel voorkomende classificatie van ziekten, DSM-IV, verder verwezen naar de typische gokker tekenen van verstoring mentaliteit:

Hoe werkt een gokverslaving?

De opkomst van gokverslaving - is een complex fenomeen, dat de rol van een heleboel verschillende soorten factoren speelt, maar de belangrijkstezijn:

Inbreuken op het gebied van eigenwaarde

Van bijzonder belang is een schending van haar eigen ramingen, die gepaard gaat met een gevoel van leegte om hem heen. Eigenlijk, diepgeworteld minderwaardigheidscomplex complexen Kinderen gecompenseerd fantasieën over hun eigen grootheid en almacht.

Aanvankelijke winsten te versterken het gevoel van eigenwaarde, zelfbewustzijn van het belang van specifieke steun zijn eigen unieke karakter. Vaak aan het begin van het pad is het "grote score ', een gemakkelijke en snelle winnen, start een push voor de zorg in je eigen fantasiewereld.

Verstoringen in interpersoonlijke relaties

Britse kinderpsychiater John Bowlby in de jaren zestig van de twintigste eeuw schiep de theorie van de gehechtheid. Zij stelde vast dat, afhankelijk van de gevoeligheid van de moeder en haar vermogen om af te stemmen op de kinderen zijn er verschillende typen bijlagen.

Wanneer "onveilig-vermijdend" type bevestiging van kinderen, bijvoorbeeld, zijn niet zeker wat voor hen beschikbaar is om de persoon aan wie ze gehecht zijn. Zij presenteren de verwachting dat hun wens om fundamenteel afgewezen dergelijke symptomen zijn meestal aanwezig bij kinderen die in het leven zijn vaak afgewezen. Kinderen met dit type bijlage is veel gevoeliger voor allerlei psychische stoornissen vergeleken met kinderen met "bepaalde" type bijlage.

Bovendien hebben mensen geobsedeerd door het gokken, vaak de staat 'te breken met het huis, "in het bijzonder slechte relatie met zijn vader. Vaak in de geschiedenis van ziekte van de patiënt kan worden gedetecteerd ervaring misplaatste verwachtingen en teleurstellingen.

Ontregeling eigen staat van opwinding

Het onvermogen om zijn interne spanningen te regelen en opwinding uit zich bijvoorbeeld in het bijzonder de constante aanwezigheid van angst speler. In eerste instantie kan de motivatie voor het spel van de wil om te winnen en te slagen, de wens om verveling en monotonie of het overwinnen van negatieve emoties, zoals na een echtscheiding of breken veroveren. Geleidelijk aan, krijgt de speler in een vicieuze cirkel, waarvan de slachtoffers zijn alle gebieden van de persoonlijkheid functioneren.

De speler krijgt in een staat van opwinding tijdens het spel en proberen om excuses en logische verklaring voor zijn ongecontroleerde gameplay te vinden. De speler kan ook de ontwikkeling van een bijgeloof en magisch denken. Geleidelijk aan het verder uit in de wereld van hun eigen fantasieën van grootheid en succes. Er is de vervreemding van de mens van zijn gebruikelijke kring van vrienden, begint hij dieper in eenzaamheid. Tegelijkertijd langzamerhand veranderen en denkwijze. Het spel wordt de belangrijkste bezigheid in het leven die leidt tot fysieke, mentale en sociale achteruitgang in de ontwikkeling van de persoonlijkheid.

Gokker heeft ook een verminderd vermogen om hun eigen impulsen, dat wil zeggen niet volledig weerstaan ​​binnenste verlangen naar het spel, en de patiënt lechivshiysya alcoholverslaving, na ontslag uit behandeling met geneesmiddelen klinieken vaak niet weerstaan ​​het verlangen naar de fles, die plotseling weer kunnen verschijnen . Anders dan de negatieve gevolgen van de patiënt verbeterd ervoor wil zorgen dat de spanning wordt verwijderd door gokken.

Dit fenomeen heeft een bepaalde neurobiologische basis. de hersenen beloningssysteem (mesolimbic systeem) chronisch al geïrriteerd, wat leidt tot contra-regulatie van de hersenen. de hersenen van de beloning systeem is minder en minder begint te schadelijke overstimulatie weerstaan. Er neuroadaptation hersenen om een ​​dergelijke staat. En opnieuw en opnieuw aan de gewenste uitbarsting van emoties te ervaren, begint de speler om de inzet of het bedrag van de tijd besteed aan het gokken te verhogen. De sterkste stijging van de emotie die leidt tot de versterking van de menselijke afhankelijkheid - is natuurlijk, het moment van de showdown, showdown.